Covik vam je sve lijepo objasnio: “Ima do mene metar odmah druga pekara i pizza je po 7,80 KM (30 kuna). Onaj komad, znaš, pizzacut se zove. A sto metara dalje još drugi lokal i manja cijena - 4 KM (15 kuna). Ili 5 (20)”. Kome sto odgovara, tako i kupuju. Da nema kupaca, on bi davno zatvorio.
Ako se sjecam pisalo je da covjek ocito nije ni gledao u cjenovnik jer je u pekari (to ocito gazda i koristi)
Nisam ni ja od tih da u pekari odma gleda cjenovnik al eto, recimo da narucim i da mi kaze 130-150 kermi (il koliko je vec to one zivotinje) fino bi mu rekao ne hvala i izasao bez pizze, naravno
On bi se vremenom naucio da kad mu neko naruci pizzu da bi odma rekao i koliko kosta prije nego pocne valjati tijesto
Pored cijene treba jasno označiti i ime i prezime gazde lokala. Jel to šipac biće ti pregorjelo tijesto od prije tri dana, najjeftinija moguća salama i sir, šampinjoni iz konzerve direkt bez cijeđenja odozgo. Dobiješ ih prijesne na stolu. Nakon 10 minuta otimaju tanjire sa stola da ideš...