Koliko god oni pokušavali lažima prikazati ćevape i pite svojim proizvodom, nikad to ne mogu uspjeti . Dalmatinac i Šokac znaju o ćevapima kao indijanac o sušiju a šokice i dalmatinke ako razviju pitu i burek ja ću napraviti najbolji kolač na planeti...Naučili su se kiti tuđim perjem. Takav su oduvijek bili narod, jer ništa svoje nemaju..
Ne znam sta je vise ponizno,
Da je grad cevapa i bureka il da nije receno da je grad ribe, maslinovog ulja i vina
A tipicni nas mentalitet za rjesavanje problema buke,
A stas, prihvati i izadji i sam
Uz to misli da je jos pametan
Necu reci da im glavom nije proslo da napravi zvucnu izolaciju u podrucju gdje je buka veca
Poražavajuća konstatacija, ali nije daleko od istine. Voditi riblji restoran 100 je puta teže voditi od čevabdžinice ili buregdžinice. Zato svuda u Dalmaciji vrvi od šiptarskih radnjica i turista će radije platit 10 evra za junk food sumnjiva kvaliteta nego 50 za svježu ribu