Svugdje na svijetu tokom recesije opadaju cijene nekretnina samo kod nas rastu i to baš rastu. Cijene su trenutno smiješne i bezobrazne. Debilne agencije uzele faktički sve stanove za izdavanje i digli strasno cijene i ljudima se više isplati, ako ih je dvoje, dići ogroman kredit i kupit stan. Ostalo kupuju prevaranti, reketari, dileri i političari jer sigurnije im imati nekretninu nego držati svoje oprane pare na banci ili u kešu.
Konta raja može mjeriti kriminalno društvo BiH i uređene sisteme. Ovaj sistem će propasti jer je neodrživ a ovi što su se zaletili će ogroman krah doživjeti. Sve smrdi na 2008 i krah sa nekretninama, ima budala, ali pametan narod će da čuva novac, hrana je ta koja je iznad svih nivoa ikada u historiji, nekretnina nije neophodna, hrana jeste.
Slušao frajera koji je tokom one velike recesije u USA negdje u NY kupio kaze stan nakon pregovora za $20000, 20 hiljada jarane. Poslije ga izdavao i vratio pare za 2.5 godine. Kod nas stave dvosoban u Tibri u vrijeme gdje raja jedva prezivljava mjesec, pola ih ima auto, a ne voza ga, - 160 000km. Pa ko to ima toliko za bezveze stan u Tibri??
Prikaži sve komentare (55)