Balenciaga se ovih dana percipira kao simbol sve trulezi i devijantnosti Zapada. Medjutim, niko nigdje ne spominje da su dva najveca i očito vrlo poremećena dizajnera, Gvasalia i Volkova rodjeni Rusi. Kako zgodno, ne?
Ne radi se samo o dizajnu. Vidiš, cvijete, BDSM i Punk je ponekad stvarno teško razlikovati i iako je led tanak moglo bi se reći da je greška nenamjerna. Ali jedan neimenovani korisnik interneta je zumirao drugu fotografiju iz iste kampanje i medu hrpom papira pronašao - Easter Egg. Presuda United States vs Williams, dokument bačen ispod jedne od torbica i to već govori da je stvar dublja, namjerna, zlonamjerna i pod kontrolom kompanije.
Mene rastavljaju na sastavne dijelove kao stari hrđavi automobil. Nije nimalo ugodno. Zapravo pravi je pakao. Ali često pomislim na tebe. Dodeš mi kao neki svjetionik. :) Kada ne znam jel nešto dobro ili loše i kojim putem da idem, pomislim šta bi ti uradila. Nosim te kroz pakao kao amajliju. 🙂 Hvala ti što postojiš i tu sam uvijek negdje ako ti zatrebam. Čuvaj se, ljubim te https://youtu.be/4c_tOUFnXrw
Prikaži sve komentare (22)