Ruku na srce previse je odsustva sa posla jer ce rijetko koji poslodavac pristati na isto. Sem toga ovo obavezno uvodjenje vjeronauka u skole ne stoji. Otvarajte vlastite vjerske skole (sve konfesije) sto dalje od drzavnih. BiH mora biti sekularna drzava. Sve u svemu i nije cudno sto do sad nije potpisan sporazum.
Ti moraš naučiti značenje sekularne države. Uostalom kao i svi Osmorkini glodari koji samo lupaju komunističke ideje misleći da je to sekularna država, jer su neobrazovani i ne znaju bolje. Ako roditelj traži da mu dijete ima vjeronauku u školi koju roditelj plaća svojim prihodima, onda nema problema sa sekularizmom jer drugi roditelj koji to neće može jednostavno ne poslati zahtjev i dijete mu neće imati vjeronauku. I riješen problem.
@gooUser1673098394 He he he javio se uceni zeleni termit da tumaci ono sto je ucio u mektebu. Ovoj zemlji nisu potrebni tumaci intelekta identicnog tvome. Javna ustanova je javna ustanova i sva vjerska obiljezja moraju biti odstranjena iz istih.Cak i tvoje tumacenje finansijskih tokova ti ne ide u prilog jer roditelj koji nece slati dijete na vjeronauk, nece ni da izdvaja novac za popove i hodze na nastavi uopce.
Prikaži sve komentare (177)