Ne mogu se postotci tako zbrajati. Koliki BDP imaju ove države? Sve imaju BDP veći od BiH. Znači li to što imamo veću stopu rasta BDP-a da ćemo imati veći BDP od njih? Ne, nego bi naš BDP trebao rasti puno puno više od njihovog da dođemo na njihovu razinu. BDP Hrvatske 69 milijardi, a BiH 23 milijarde. Neka BDP BiH raste 10 posto, to je 2,3 milijarde u novcu. Neka BDP Hrvatske raste 5 posto, to su 3,45 milijarde u novcu. I opet je BDP Hrvatske više rastao u smislu novca nego BiH.
Nije ni Kina imala veci rast BDP-a od SAD-a prije 10 godina i 20 godina, ali je imala veci rast. Rast BDP-a u procentima je najznacajniji pokazatelj zdravosti jedne ekonomije i zahvaljujuci tom rastu Kina je sustigla americku ekonomiju ;)
U Kini je trenutno raspad sistema. Oni su taj rast BDP-a temeljili na stambenoj infrastrukturi. Gradili su masovno zgrade samo da bi boostali BDP, a sada dolazi vrijeme kada treba vraćati te kredite koje su nauzimali, a nemaju ih odakle vratiti jer u tim zgradama nitko ne živi i shodno tome ne plaća stanarinu. Upiši na google China ghost towns.
Prikaži sve komentare (211)