Malo je apsurdno ovo što ste napisali da je za novija vozila registracija skuplja. Što je vozilo novije, jeftinija je registracija zbog manjeg zagađivanja okoliša. Primarno na cijenu utiču kilovati i zapremina motora, a onda i broj sjedišta (ako je više od 5), ako je vozilo terensko itd. Bonus se sa starog auta može prenijet na novo. Drugi je par rukava što su putarine i naknade za vodoprivredu i okoliš previsoke u poređenju s kvalitetom zraka i puteva.
nema ovaj novinar pojma o čemu priča, osiguranje je definirano od strane agencije za nadzor osiguranja i za sva osiguravajuća društva imaju istu cijenu, ako je auto 75 kw ista je cijena bilo auto 2022. godište ili 1990.
Nije baš ista cijena za različito godište. Na primjer, dizelaš 1.9 77 KW 2006. i 2016. godište 1.9 77 KW razlika u cijeni je 46 maraka. Međutim, primarno utiču kilovati. Po zakonu, registracija mora koštat isto u svakom osiguranju, druga je stvar što oni na svoju ruku daju dodatne popuste, koji, pravno gledano, nisu zakoniti, ali se žmiri na to.
Prikaži sve komentare (67)