Činjenica je da su sve vojske činile zločine u BIH tamo gdje su imale kontrolu, neko manje neko više. Nekad su to radili poremećeni pojedinci, a negdje uz saglasnost komandnog lanca i više. Svaki zločin je za osudu, a predstavnici vlasti koriste žrtve da ocrne drugu stranu, a svoju ublaže. I danas vidimo odličan primjer toga.
92% zločina tzv vrs ( Organizivano od komande i političkog vrha i Srbije ) , 7 % tzvhvo ( pod kontrolom Hrvatske politike i vojnog vrha ) , 3% Armija BiH , eto ko je koliko počinio zločina u procentima a presude Medjunarodnog suda sve govore , i još mi trebamo da šutimo i gledamo kako i danas pokušavaju da rastura BiH isti oni koji su 93 tjerali zarobljenike na prinudan rad i učestvovali u Ahmickom pokolju UZP 🤮
Jeste cinjenica da su pripadnici sve tri vojske cinile zlocine, sli isto tako je cinjenica da su ti zlocini sistematski bili organizovani i provodjeni od VRS (znaci ne pojedinacni), i u nesto manjem omjeru ali takodje sistematski od strane HVO-a. To nisam izmislio ja nego sud u Hagu. ABiH to nije radila sistematski nego su to bili exscesi pojedinaca a nadredjeni nisu poduzimali sve da ih kazne i tu je razlika. To je jedina istina o ratu u BiH!
Prikaži sve komentare (74)