U svim sferama ste dali priliku da najgori i najbezobrazniji imaju neki povlašten status. Neki nastavnici koji prije nekad ne bi mogli ni završit fakultet, sada predaju djeci. Medicinski radnici isto, čast izuzecima. Nepismenim novinarima ste dali prostor iako znate koliko su mediji važni u kreiranju društva. Na visokim pozicijama u kompanijama- mediokriteti. Otjerali ste kvalitetne ljude u bijedu i neimaštinu i učinili ih nevidljivim. I sad se kao pitate gdje je zapelo?
K.K. od 10 godine prati netflix, najmborbidnije ubilače serijale (The Purge) i prenosi to u realnost. Ljudi plaćaju da kledaju najveći mrak koji je medij ikada proizveo i uživaju u tome. Što se čuditi da neko dijete od 13 godina pomisli da je to stvarno.
I ne samo to vec se i kroz skolovanje od starta nagradjuju sociopatske forme ponasanja. Kaznjava se kolaboracija i suradnja izmedju ucenika, nagradjuje se samozivost i nezdrava kompetitivnost kroz ocjene. A da ne pricamo koliko se glorifikuje sociopatija u poslovnom svjetu i koliko se za uspjeh prelazi preko mrtvih leseva.
Prikaži sve komentare (113)