Kao sto ranije rekoh, radio sam kao hodzusija 7 godina i svega se nagledao. Cim im udaris na dzep najveci si dusmanin. Mnogo puta sam prisustvovao na nasim sjednicama kada su blatili studente koji su dolazili iz Arabije, Egipta, Sirije, jer oni svojom pricom upozoravaju narod na novotarije, a hodzusije te novotarije masno naplacuju i to sve pravdaju tradicijom Bosnjaka, sto je laz.
Kakve sve spletke su radili tim studentima, to nije realno i za nepovjerovati. Zakljucavali su dzamije da oni ne mogu uci, niti su im davali termin da organizuju predavanje, jer znaju da sto vise narod nauci i sazna da ce njihov dzep biti sve tanji. Da ne spominjem da 90% tih hodzusija to rade ne iz ljubavi vec radi interesa i lahke zarade, te stoga rade uzasne stvari, koje ni obicni vjernik nebi smio. Svega tu ima, a najmanje cistog Islama. Na zalost...
Kao sto su radili spletke studentima koji su dosli za zavidnim znanjem, tako i u ovom slucaju, ovim ljudima prave spletke, kakve vjernik vjerniku ni pomisliti nebi smio da uradi. Ne vjerujete? Pokusajte da udarite na njihov dzep, pa cete vidjeti i uvjeriti se.
Prikaži sve komentare (60)