ovaj kao da je mene pitao gdje višak para potrošiti..uvijek sam govorio kad bi bio finansijski potkovan za neko putovanje uradio bi kao on po nekih 10 dana obišao svaku od bivših republika jer se ima šta vidjeti..fino je obići neke Maldive..Djevičanska ostrva ..Dubaji ali ljudi moji pa mi u našoj okolini imamo more planine rijeke jezera vjerujte da nigdje nećete ljepša okruženja i prirodnije boje naći nego tu..
SVAKA ČAST za momka
Laži je mnogo, istina je jedna. U jednu duboku posudu stavi 500 grama sira i tri jaja. Izdičuj to lepo. Dodaj malo soli (zavisno od toga koliko je sir slan), malo praška za pecivo, 1 dl mleka i 80 ml ulja. Mešati dok ne postane homogena smesa. U jednu šolju staviti kiselu vodu Knjaz Miloš i malo ulja. Odvoj odmah dve kore na stranu. Pleh izmaži sa svinjskom mašću. Stavi jednu koru na dno pleha i isprskaj sa onom mešavinom kisele vode i ulja. Stavi drugu koru i uradi isto.
Sad uzimaj jednu po jednu koru, gužvaj, umači u duboku posudu i ređaj. Kad si popunio pleh, u duboku posudu stavi jedno jaje, malo ulja i malo mleka i izmešaj. Uzmi one dve kore i "ušuškaj" pleh prskajući mešavinu kisele vode i ulja po svakoj kori. Prospi ovo iz duboke posude po plehu i ravnomerno razmaži. Ja ovde volim da dodam susam. Ugrej rernu na 200 stepeni i stavi da se peče oko 25 minuta, ne preko 30 minuta.
Eto, to je autentična CHETNICHKA GIBANICA. To su naši stari jeli pre nego što su oslobađali istočnu Bosnu od muslimanskih fundamentalista. Ukusno, jednostavno, a daje energiju.
262 tako je neokupani tvoru da vam turci nisu donijeli na Balkan svoju kuhinju i specijalitete i sad bi samo žderali meso iz vatre i tako to sa gobanicom vam je kopija turskih siromašnih jela.