Vjerski turizam doslovno. Nebitno jel se tu nešto ukazalo ili nije ja to poštujem jer se obrće živa lova. Semir od Visokog napravio isto tako lom a mene ne zanima jel tu piramida sve dok ljudi dolaze. Sve ok.
Ne možeš piramide u Visokom i Međugorje uspoređivati jer je Međugorje ozbiljan turistički biznis. Međugorje ima neslužbeno 30.000 kreveta. Neka je popunjenost 90% u ovih 5 dana Mladifesta i neka hodočasnici na sobe i ostale usluge troše dnevno između 150 i 200 KM, to je zarada od najmanje 25 mil. KM u 5 dana, a gdje su još jednodnevni turisti koji u projeku ostavljaju 50 maraka u Međugorju. Međugorje je turistički jače i od Neuma jer je cjelogodišnja destinacija.
Razmišljam o onom poštenom Bošnji, Muslimanu, Jugoslovenu, nije taj pre rata imao problem ni sa identitetima, ni sa neznancima, ni sa prijateljima. Dobar, iskren, pošten, duhovit, naivan, dobroćudan. Nije bežao kad mu neko traži pomoć. U ratu ga zlostavljali, krali, palili, silovali, maltretirali. Posle rata ga njegovi i stranci uništiše, a Srbi i Hrvati njegovu avliju proglašavaju okupiranom teritorijom. Srbin sam, ali mnogo je, ljudi.
Prikaži sve komentare (66)