Đoković je kupio 90 respiratora za Crnu Goru u jeku pandemije i želeo da bude anonimni donator, ali su ga provalili. Svakome želim da sretne nekog ko će mu biti kao Đoković Hamadu, a onda i on da bude nekom trećem isto to. Tako se širi krug dobrote i normalnosti.
Sedeo pokojni akademik Vladeta Jerotić u kafani sa prijateljima, jedan od gostiju za susednim stolom ga video i poslao mu flašu skupog vina. Profesor je rekao konobaru da želi da popriča sa tim gostom, ali da ne otvara vino. "Vaša knjiga mi je učinila dobro. Promenio sam se. Najmanje što mogu da učinim jeste da vas počastim vinom."
"Drago mi je da čujem da je moja knjiga učinila dobro. Vi mi sada šaljete vino. Vraćate mi uslugu. Dobro za dobro. Osveta za loše. To je plemenski princip. Ne, izađite, mladiću, ispred restorana i nahranite gladnog umesto da plaćate ovo vino. Pa će taj gladni da učini neko dobro nekom neznancu u budućnosti. Pa će taj četvrti nešto učiniti nekom petom. Eto, to je nacija. A to je i poenta te moje knjige. Pročitajte je opet, molim vas."
Prikaži sve komentare (78)