Ne bih vegansko meso jer je to procesirana hrana stetna za organizam. Turske i arapske sarmice od listova grozdja u maslinovom ulju sa filom od rize je ponekad bolje i od prosjecno-dobro-napravljene sarme. U stvari ja kao 'bivsi' mesozder sam obozavao te 'arapske' sarmice pune rize, ali umak je tajna i mislim da su morali staviti kocku govedine jer je bilo ukusno kao 'mesnate' tradicionalne-sarme. A sarmica isto palac.
Bravooooo!!! Originalni recept je GRCKI: dolmades. Pravile su se inace u manastirima gdje su se listovi loze nakon vinske berbe konzervirali kuhanjem. Sarma / dolmades se punila rizom, bulgurom i razlicitim vrstama zitarica! Dolmades su do arapskog svijeta dosle putem kulture Aleksandra Velikog! Upravo de u svim tim dijelovima jedu DOLMADES, koje se inace zovu i YAPRAK SARMA!
Prikaži sve komentare (11)