Izvanredna prilika da se kao nekada okupimo na nasim balkonima i prozorima, serpe i lonce u ruke, odajmo pocast ovoj vijesti, a ne propustimo priliku nagraditi ih i GROMOGLASNIM aplauzom. Svi Mi kalcificirane pinealne zlijezde, svi Mi savjesni gradjani, svi Mi sa sjetom u srcu i suzom u oku, veceras u 22:00h na Nase prozore i balkone! Pravda za Kineza koji je poj'o SISHMISA! URAAAA URAAAA!
Kad sam vidio da u Kini žderu štakore, osjetio sam mješavinu gađenja i sažaljenja. Ipak, moja tadašnja švalerica Tin-Yan-Pong ('Štakorica oštrih kandži') me odvela u kineski resto da me počasti. Konobar donese raskuhanog dlakavog pacova - užas. 🐀 MEĐUTIM. Kad ga kosi razreza i odera, pa ga nožićem isjecka na tanke kriške i komadiće koji se tope u ustima... Sve mi bi jasno. Mnogo ukusnije od piletine, čak i krmetine. Rado te se sjetim, Tin-Yan-Pong. Ljubim ti kandže. 🐭
@StrucLJak, mislim da si bio sa svalerom, a drugo, zar ih dlakave serviraju, a izgleda nisu ni ocisceni, ne znam kako si mogao jesti dlakave i neociscene, sta ti je svaler stavljao, mislim u pice sta ti je stavljao?!
Konobar razreže, očisti, specijalnim nožićem, na tvoje oči da se uvjeriš u kvalitet. Kuhaju se čitavi da bi bili tako ukusni, crijeva ispuštaju sokove, a dlake ne daju da sokovi iscure. Tin-Yan-Pong je fička i po, i mnogo mi nedostaje, ali me kompanija prebacila nazad u EU, a ona nije htjela na napušta Šangaj.