Politika HDZ-A je najveći krivac stanja u državi . Njegovo davanje vjetra u leđa Dodiku i saradnja na blokadi države je neprikosnovena. Očigledno da ovako stanje najviše odgovara Čoviću i tajkunima oko njega čije interese štiti po cijenu života Hrvata.
Politika HDZ-a oko pitanje gasa je decentralizacija. Bore se za ono za što bi se trebali boriti i Bošnjaci van Sarajeva koje je centralizirano Sarajevo totalno opustošilo u Bosni. Ne može sve biti u Sarajevu, ne mogu se svi javni resursi i sve javne firme trpati u Sarajevo. Posljedice takve politike su osiromašena Tuzla, Zenica, Bihać odnosno bošnjački kantoni.
Mostar je grad Bošnjaka i Hrvata, zašo se javna firma južni Gas ne bi registrovala u Mostaru ili negdje u Srednjoj Bosni, npr. Vitezu gdje takođe živi 50% Bošnjaka? Zašto sve mora dobiti Sarajevo? Čović je za razliku od političara Bošnjaka izvan Sarajeva mudriji i bori se da nešto dobiju i kantoni van Sarajeva dok Bošnjaci slijepo sebi rade štetu jer sve trpaju u Sarajevo. Ne može samo Sarajevo rasti dok iz Bosne i Hercegovine nestaju Bošnjaci.
Prikaži sve komentare (152)