Svakako da treba investirati i nabaviti te računare u škole da ne šaljemo djecu po završenom školovanju neobrazovanu u svijet.Najbitnije je ne dirati ništa po pitanju dvije škola pod jednim krovom i savršenog dejtonskog rješenja tri predsjednika,pet nivoa vlasti,četnaest vlada i silne administracije.Domačiniiiiiiii zbog toga nam omladina bježi iz zemlje.
Djeca se valjda obrazuju da bi doprinosila društvu u kojem su rođena i školovana a ne da bi se slala u svijet da rade za Nijemce koji su 0,0 KM uložila u njihovo obrazovanje.Ne mora da se živi u Minkenu, sa 20g zarađuje 2500€,nosi Iphone od 1200€, do 25-te obiđe cijela planeta i vozi BMW od 30 000€
Tako sam se ja obrazovao, u Sarajevu diplomirao i obišao tuzlanski kanton u potrazi za mjestom gdje ću pripravnički staž da obavim. Na kraju mi valjali Srbi iz Modriče. Nudili su mi tamo u advokatskom uredu i radno mjesto nakon položenog pravosudnog, ali za 800 maraka (jadno, mizerno) u to vrijeme mi nije ni najmanje bilo atraktivno ostati. Poučen iskustvom stručne saradnice suda iz Modriče, a koja je bila dobro 'potkovana', shvatio sam da mene nema nigdje. Evo mene sad u DE.
Prikaži sve komentare (57)