Srba je u Hrvatskoj bilo 12,2% i bili su konstitutivni sve 1990. kada im je konstitutivnost ilegalno ukinuta odlukom Sabora jer da je legalno i nisu pitali Srbe za konsenzus. Zašto mi danas pitamo Hrvate za konsenzus? Zašto Srbi iz Bosne ne podrže Bošnjake i ne ukinu Hrvatima konstitutivnost na isti način. Bosna ne pripada zapadnjačkoj licemjernoj kulturi i civilizaciji.
Možda zato jer Hrvati u BiH nisu izgubili hehehehe :-) ali ovdje ionako nema sreće čim nam je ovo glavna tema i 30 godina nakon rata. Djeca postali momci i djevojke a mi i dalje o ovome i kladionci i nargili u slobodno vrijeme a njega očito na pretek. Da se radi surađivalo bi se svuda i djeca bi odrastala vesela i bilo bi nas i ne bi ovdje pratili šta sam pametno zapišao u vjetar a šta ne... Pametni su otišli davno i pričaju o odmorima.
Poluistina je veća laž. RH je 1991. donijela i Ustavni zakon kojim se davalo pravo svima s etničkom zastupljenošću većom od 8% proporcionalni udio u svim razinama vlasti, kao i pravo na poseban samoupravni status onim općinama s natpolovičnom većinom. Konstitutivnost Srba u SRH je nametnuta diktaturom od strane komunista i ukinuta demokratskim referendumom. Konstitutivnost triju naroda u BIH isto je određena demokratskim referendumom i bez nje BIH ne bi bilo.
Prikaži sve komentare (40)