Kaze da u Islamu ne valja govoriti ako sinekom pomogoa, otkud onda znate da covjek ne pomaze siromasnim. Znaci ako se ne pise u novinama o njemu da pomaze i hrani siromasne to znaci da nije humanitarac... pa kod Allaha je najgori onaj koji se hvali ako je nekom pomogao kao sto imamo ove nase Dine Merline i skoro svaku poznatu licnost u svijetu
Nije se hvaliti ako ucinis nekome fin gest ili pomognes. Ako izjavis da zelis da pomognes i obrazlozis zasto to je jednako fin gest kao i da skriveno pomognos. Nego me zanima zasto to u Islamu nije "dozvoljeno" sta je razlog? Jel razlog da se ko fol pomaze a i nemora? Zamisli da tako postavis jedacinu znam kako se moze napraviti most ali necu jer se hvalim da znam. Nigdje veze.
kao prvo Islam je vjera koja je iznad svega i ne moze se porediti sa jednacinom ili bilo cim sto covjek izmisli. Da si procitao Kur'an znao bi o cemu govorim. Ali evo objasnit cu jer vi ateisti ili islamofobisti ste toliko zatupljeni od strane proislamofoba koji svaki put zasute na rijeci Islamskih naucnika a sa Zakirom Naikom ne smiju ni da pricaju a kamoli da diskutuju o Islamu i sta je to Islam. Evo objasnjenja : ne valja govoriti ako nekome pomognes jer to cinis za njegovo dobro i za svoju dusu a ne za svoj ego sto mnogi mijesaju, ego i dusu, ego je nesto najgore i najodvratnije i Islam ni to ne dopusta. Ako zelis da ti i o egu objasnjavam daj mi mail jer ovdje nema mjesta. Mislim prvo treba malo razmisliti pa odgovarati na bilo ciji komentar. Objasnjeno u jednoj recenici, izuzet cu ovaj uvod iznad prethodne recenice odnosno recenice prije prethodne.
Prikaži sve komentare (144)