Vlada TK nedavno subvencionirala grcki Lumiwings sa 2,5 miliona KM, a oni nedugo nakon toga otkazu sve linije. Pare dakle otisle u zrak (ili u necije privatne dzepove). Hoce li neko dati ostavku i odgovarati za ovu kataklizmu i zasto nece?
Amaterski naravno, ali treba napomenuti da ministar Forto dodatno stvara probleme aerodromu, zloupotrebljavajuci poziciju, osporavajuci dozvole, odugovlacenjem ukidanja naknada...itd. Slazem se da se 2,5 miliona trebala usmjeriti u poboljsanje samog aerodroma, a Vlada TK je zbog pritiska prevarena, jer je na sve nacine trazila avoiokompaniju.
Trojkasi imaju za cilj gasenje aerodroma u Tuzli, ili da ga odrzavaju u zivotu sa malim brojem putnika, a da vecinu letova preusmjere na sarajevski aerodrom i daju ga pod koncesiju. Tu interesa ima i Srbija, jer je tuzlanski aerodrom uzimao dosta putnika beogradskom. Smijali smo se Covicu sto ciljano unistava mostarski aerodrom u korist splitskog i dubrovackog, a sad smo docekali da nametnuti Trojkasi to isto rade sa tuzlanskim aerodromom
Prikaži sve komentare (165)