Pratim tour de France vec dugo godina kao veliki zaljubljenik u biciklizam i sam treniram ve dugi niz godina i mogu reci da ove godine je extra ove tri pocetne etape u Italiji od Firence su zaista vrh svaka cast Pogacuru definitivno je jedan od najboljih na svijetu . Zao mi je samo sto kod nas biciklisti jako tesko ili skoro nikako ne mogu naci sponzore a to je sport koji bi uz adekvatno ulaganje kod nas mogao za desetak godina izbaciti par timova za velika takmicenja
Nisam nikakav ekspert u ovom sportu, pravi sam rookie. Tek nakon gledanja serijala na Netflixu sam shvatio koliko je ovo veliki sport i da je najgledaniji sportski događaj, nakon Olimpijade. A teško BiH može napraviti neki tim, posebno kada pogledaš godišnje budžete prvih 10 timova. Sve su to dvocifreni milionski iznosi. Ali i dalje drago mi je da sam ga otkrio (nikada nije kasno).
Tesko drug moj! Ja sam trenirao kod nas skoro 5 godina i znam o cemu pricam. Kod nas sezona traje od aprila do septembra ako i toliko i kraj... Tada sam vozio sa dosta slovenaca, hrvata, ljudi treniraju citavu godinu. Mi nemamo tu kulturu, Infrastrukturu, sponzore itd... Nasi vozaci mozda mogu kvalitetno da odvoze maximalno jednu clasic etapu i to je to. Za 3 sedmice nema sanse!
Prikaži sve komentare (5)