Ovo se uzima kao svakodnevna i uobičajena dnevna vijest bez imalo iznenađenja ili zabrinutosti. Čak i vijesti koje je pustio Wikileaks o dokumentovanom planu za protjerivanje Palestinaca malo ko je i komentarisao. Dotle smo došli... toliko o empatiji, ljudskosti i ljudskim pravima. Baš smo kao društvo propali u svakom pogledu.
Kad izazivaš nasilje, bez presedana dugo i uporno javnost postane ravnodušna na njega. Logor Mathauzen je cijeli WW2 bio 250m od opere i nikog nije bilo briga osim one koji su u njemu završili. Ravnodušnost je bolest demokracija kao i depresija, dosada, očajanje i sl.
Naravno da je sve propalo i da je postalo normalno sve. Islamske drzave bi majku prodali za novac. Iranu je bitno svoj narod u kavezu drzit, nego borit se Gazu. U Saudi Arabiji bitno je cijenu za Mekku svaki put preskupit a to sto gine narod, boli ih briga. Bitno je zvati one top zvijezde kao Ronaldo,Benzema i placit im milione. Ako islamski svijet ne pomaze ljudima, ko ce drugi. Izrael moze radit sta hoce i nikom nista. Cak i Bog nista ne radi protiv toga. Sve je propalo od A do Z.
Prikaži sve komentare (49)