Nema nas 3 miliona,da nam je država kako treba da bude bili bi po zdravstvu jači od Danske.Milijarde i milijarde su otišle ko zna gdje,na koje račune.Mogli smo na platoe za helikoptere napraviti na klinikama Sraajevu,Banja Luci i Mostaru.BIHAMK-ov helikopter će doletiti iz bilo kojeg dijela BIH za pola sata i spasili bi more života u saobraćajnim nesrećama.Ovako samo kad je poznata ličnost traži se helikopter OS BiH.
Zaboli me kada vidim kako stvari jednostavno funkcionišu u nekim zapadnim zemljama, među ljudima koji nisu ni pametniji ni vrijedniji, već samo imaju sistem koji njeguju i malo više discipline. Nažalost, nepotizam, korupcija i politika su nam postali normalna pojava u svakoj sferi našeg života. Da bi se to promijenilo, moramo se i sami mijenjati a za to treba 20-30g. I to ako krenemo odmah, ali nismo i nećemo još zadugo.
Ne moze mi nismo taj mentalitet naroda,mi ne zelimo bolju drzavu sami sebi.Svi smo mi protiv korupcije i mita kad je na vlastitu stetu.Kad u vlastitu korist tada se suti.Nikada ovo nece biti drzava,jer prvo moramo od sebe krenuti,pa drzavu praviti.Nema zakona,nema drzave nije zakon za sve isti.U Njemackoj je kazna za pojas 100 bio ti Njemac,Bosanac,Madjar,Poljak...100 pa izvoli.
Prikaži sve komentare (24)