Da li se u budzet slilo vise sredstava pa da vidi mozda i neki normalan svijet neke benefite.Ili se silne subvencije koriste kako bi se bogati privatnici jos vise obogatili.Kad porastu penzije,invalidnine,socijalna davanja,stipendije to je znak da drustvo napreduje,sve ostalo je suplja i uglavnom pljacka.
Duševni kokuzu, nauči kako budžet funkcioniše, kad i kako pare idu u njega Uložite 30 godina u lokalni fudbal, pivu i kladaru i kukate oko stvari koje ne poznajete Nisu vam privatnici krivi što ne znate iskoristiti ovoliki priliv ljudi svake godine
Od rata naovamo dakle svih ovih skoro 30 godina vjerovao ili ne u budzet se sliva sve vise i vise para, a i sve vise doprinosa za PIO i zdravstvo. I opet gomila izbjegava placanje poreza i doprinosa, a niko se sistemski ne bavi time. ALi sto je najcrnje sve te pare skrshe vlastodrsci na sebe, a penzije nominalno nikad manje, zdravstvenih usluga i lijekova na participaciji sve manje. Dakle pare dodju, ali se skrshe na du..ta onih na vlasti i lica povezanih s njima.
Prikaži sve komentare (31)