Fadil je za nepunih 8 godina nadoknadio deficit PIO fonda od preko 220 miliona KM (koji je Nikšić napravio u prošlom mandatu) i iza sebe ostavio PIO fond u suficitu gotovo 80 miliona KM, a pri tom značajno povećao penzije. Ovi su za godinu uspjeli da posuše suficit i opet naprave deficit. A da pri tom nisu povećali penzije...
Kad živiš u mjestu u kojem rudarima od rata nisu uplaćeni doprinosi, liječenje na potvrdu jer opština pokriva troškove, kad kupuješ injekcije, zavoje i sl. kad tendere javnih radova od rata pokriva jedna firma, kad nemaš vode 3-4 mjeseca u godini i voziš preko iste rupe 20 godina, kad ti babo ima minimalnu penziju, a radio 40 godina, onda znaš odakle Fadilu milioni.
@SA 071, znaci Fadil fino zamolio ili je naredio svima koji su imali neuplacene doprinose da ih uplate, te da su svi obveznici, apsolutno, uplacivali sve doprinose i izmedju ostalo doprinos za PIO. Sve to je malo vjerovatno, a ostalo sto mu je Bevanda sa drugih stavki budjeta prebacio na PIO. Vjekas je bio veliki madjionicar, a ne Fadil. Bolan nebio, Fadil ne zna kako se to radi.
Prikaži sve komentare (86)