Ko želi da se ogradi od *idova, a ovdje je mnogo prepametnih i vrsnih demagoga, mora da se zatvori u pećinu, baci telefon, ugasi internet i razbije TV. Ako mislite da samo Coca Colu ne trebate piti, opet se grdno varate. 3/4 pića su pod jednim konglomeratom/konzorcijem u kojem je i Coca Cola, a što dalje znači da im je isti odbor upravitelja. Okanite se previše pametovanja jer niste spremni da se izolujete od života kojeg živite.
Zatim, obavezno štivo za pročitati/istražiti jeste ko je američki Cargill, šta je Unilever, Nestle, Pepsico, Google itd. Kad malo istražite, shvatite da živite u paukovoj mreži. Možete prestati piti Coca Colu, ali i dalje vam treba Microsoft i Google da ostavite komentar na plaćenom medijskom poslušniku. LP
I šta je poenta? Da ne bojkotuješ ništa zato što ne možes sve? Prestao sam kupovati kolu, rexonu, axe i ostale (unilever), oranginu, bilo šta od nestle, ali i dalje koristim google, microsoft. Bolje je bojkotovati ono za što imamo neku kvalitetnu alternativu nego se pomiriti sa činjenicom da ne možemo ništa promijeniti. Bojkot je itekako poremetio velike brendove, samo što kod nas svijest i dalje nije na velikom nivou. Uradimo bar djelić onoga što možemo, bar radi svoje savjesti.
Prikaži sve komentare (85)