@dragan, pitanje na tvoj odgovor je vrlo jednostavno. Tako ti pise u Ustavu. Npr Hrvati su vjekovni narod i BiH, pogledaj grunt. Kako bi tvoj prijedlog mogao provediv mirnim putem. Nikako, jer nije argumentiran. Takodjer, ne treba mijesiti regionalnu i nacionalnu pripadnost, Hrvat iz BiH nije manje Hrvat u odnosu npr na jednog Slavonca, Dalmatinca i sl. T sto Bosnjaci imaju jednu drzavu je tako, cinjenicno. I ja bih volio da je cijeli Balkan po ekonomiji Svica, ali nije...
Hrvati su nacionalni pojam uvezen u BiH putem propagande katoličke crkve. Niti jedan jedini izvor ne spominje Hrvate u BiH prije XIX stoljeća, osim one naseljene od strane Osmanlija (kao npr. u Lašvanskoj dolini). 'Hrvat' iz BiH je itekako manje Hrvat od Slavonca jer je i po etnogenezi i po porijeklu i gen. naslijeđu i nizu drugih faktora drukčiji, ali utjecaj propagande i silovanja historije je doveo do odrođavanja dijela katoličkog stanovništva od jedine matice, a to je Bosna.
Hrvati su nacionalni pojam uvezen u BiH putem propagande katoličke crkve. Niti jedan jedini izvor ne spominje Hrvate u BiH prije XIX stoljeća, osim one naseljene od strane Osmanlija (kao npr. u Lašvanskoj dolini). 'Hrvat' iz BiH je itekako manje Hrvat od Slavonca jer je i po etnogenezi i po porijeklu i gen. naslijeđu i nizu drugih faktora drukčiji, ali utjecaj propagande i silovanja historije je doveo do odrođavanja dijela kat. stanovništva od jedine matice, a to je Bosna.
Prikaži sve komentare (168)