Koja glupost. Ne čudi me, vi sa Klixa ionako samo kopirate od drugih sajtova. Nije ovdje u pitanju nikakav rasizam neko čista samo odbrana. Koje imalo pratio ovaj slučaj i suđenje mogao je i sam zaključiti. Momak Trayvon je bio nadrogirani/napušeni klošar (baš ko ovi naši) i napao je fizički Zimmermana koji je, što se tiče fizičke spreme, nula (a Trayvon je bio momak u punoj snazi). Pogledajte samo slike Zimmermana nakon napada: faca podbuhla, a potiljak isječen. Trayvon ga je imao u pinču i Zimmerman jednostavno nije imao drugi izbor. Sve je ovo dokazano na sudu. Isto: Zimmermanova majica je bila zelena na ledjima (uflekana) a Trayvon je imao zelene mrlje na koljenima... kontate ?
Nemoj očekivat da ćeš imat puno zelenih klikova. Većina posjetitelja nije ni pročitala dalje od naslova, a kamoli da su proučili slučaj onako kako si ga ti proučio.
sve je stvar toga kako poredas cinjenice...i kojim redoslijedom...i sta zelis postici svojim postom...u ovom slucaju si ti jasno pokazao slijedece: imas negativno iskustvo i negativno misljenje o pipadnicima crnacke populacije...i opravdavas postupak Zimmermanov....Nije u pitanju rasizam? A šta ako stvari poredaš ovako....Mladić (crnac od 17 god) hoda normalno ulicom sa kesom grickalica...naoružan ćovjek (bijelac-hispano 28 god) prati nenaoružanog mladića...mladić nije učinio ništa protivzakonito...naoružani čovjek nazove policiju i kaže da prati sumnjivog crnca koji hoda ulicom i policajac mu kaže da ga pusti na miru i prestane pratiti...naoružani čovjek izađe iz auta i počne maltrtirati nenaoružanog mladića...šta god da se tada dešava...činjenica je da je nakon svega...nenaoružani mladić crnac MRTAV...a naoružani bijelac SLOBODAN A nešto ne bih rekao da se iko zalijeće i maltretira naoružanog čovjeka u autu koji te prati...nekako zdrava logika
Prikaži sve komentare (20)