Jednostavno, lošim radom SDP-a. SDP je bio neka nada, alternativa ljudima. Dobili su povjerenje, iznevjerili. I to je to. SDA ima stalnu bazu glasača, čak i kad im odu neke ličnosti. Dok SDP teško može nadoknaditi birače iz DF-a i SD-a. Glavni i odgovorni je NERMIN NIKŠIĆ. Govorim sve ovo kao socijaldemokrata
Sda u TK je kafansko odmetnička. Uglavnom u ruralnim sredinama dominiraju. Kradja, i prevara je osnova njihove moci. Skupstinska vecina je posljedica kupovine dva papka iz Pda. Osnovu cine kabadahije iz Podrinja i profiter iz Zivinica koji drze Df za damu ( citaj Mesalica, Begica i druge iz DF). Dakle, Sda na nivou TK je unistila onkoliske pacijente jer ne znaju a i ne mogu provesti tender zbog toga sto Sda firma nece proci. Zalosno je da ruralne sredine odlucuju.
SDP je mentalno još u socijalizmu jer misle: "sve je puno socijalističkih fabrika, radnika i sindikata u njima i ne moramo brinuti za svoju biračku bazu, ali sve to nestaje dok SDA raste u TK zajedno sa BINGOM i HIFOM i mnogim drugim novokompanovanim privrednicima te njihovim uposlenicima koji rade veliki poso za SDA.
Prikaži sve komentare (122)