Kada čovjek izlazi iz kuće svako jutro u 6, a vrati se naveče u 8-9, i tako 5-6 dana sedmično, dabogda da mu je i do tuša a nekamoli do svježeg domaće "na kašiku" hrane. Ubaciš nešto u kljun, pranje zuba, spavanjac, jer sutra je novi dan.
Ljudi sude o onom što ne znaju.
oliver govori o normalnom uredjenju, a ne o nasoj nakaradi. to sto kod nas nema radne snage nego se 95% ljudi iskoristava kao roblje, to nije njegova stvar.
ali znam iz licnog iskustva da kuhanjem ustedim gomilu love za razliku od prijatelja koji ne kuhaju. sad vise ni novopecene majke ne kuhaju za svoju porodicu jer, kako kazu: "imamo sve gotovo a i jeftinije je" jest al u m*dima
Sumnjam da Oliver zna kako je kod nas. On govori o stilu života prosječnog radnika na Zapadu: to su ljudi koji u toku dana jedu s nogu, ne mogu odvojiti pola sata dnevno da kafu popiju s mirom već je nose sa sobom iz auta na posao, i vraćajući se kući opet kupe štagod gotovo ili samo za podgrijavanje. A mi usvajamo taj obrazac i hvalimo ga kao da je nešto super.
što se tiče kave meni je gore vidjeti kad sjediš satima na kavi što je ovdje običaj i sramota je vidjeti nekoga da nosi kavu u plas. čaši i jesti usput što se na zapadu radi, ovdje sve polako i opušteno..
@yyyyy - rade neki ljudi. ima puno ljudi koji rade u drugom gradu, lično sam godinu i po vozarila 160 km na posao i s posla svakodnevno; zato i znam o čemu pričam. pitaj ljude koji rade kao terenski komercijalisti i slično - nema svako posao 8-16:30 sa polusatnom pauzom.
i hvala bogu da bi trebali polako i opušteno jesti i piti kafu - kome je žurba i silni stres donio korist?