Evo ja predlažem da se svim ovim prosvjednicima pomogne. Ne samo njima. Evo neka se općine udruže te neka 1000 ljudi daju na korištenje obradivu zemlju. Svima po par duluma. Toga bar ima gore po Bjelašnici i svuda oko Sarajeva. Neka im se nepovratno dadne još po 3000 km da mogu da kupe sjemena i naprave po jedan plastenik. Onda neka na neki način suzbiju uvoz povrća jer se tu zaista velike pare daju. Svi da stanemo iza toga i da kupujemo samo domaće koje je ujedno i bolje nego uvezeno. Višestruka korist za sve. Ovo se naravno sve može pretočit u jedan ozbiljan plan i dobru strategiju . Bitna je samo volja i rad.
da ali pitas li se da li bi ko od ovih htio to da radi jer nas narod je navikao samo da kuka uz kahvu i da govori da nema posla a niko ni da pokusa da tako zarađuje znam ljude koji su gladni žedni a imaju po 20 30 duluma al nista nerade znam licno jednu osobu koja je mjesecno zaradivala po 500 ili 600 km( samo on radio ) mjesecno od honorarnih poslova a sada zaraduje od 1500 km do 2000 km mjesecno na raznoraznoj poljoprivrednoj i stocarskoj proizvodnji od susenog voca ,mesa, graha,krompira al sve ovo je ustajanje u 5 i rad do 8 navece to ovi nežele žele da im država daje socijalu da im država daje a da oni 5 sati sjede i pijuckaju kahvicu da se bude u 12 i govore kako nema posla
Samo neka država ne uzima od nas ovoliko a ne mora nama ništa davati. Ako želi da uvede pravdu neka smanji cijene telekom usluga i cijenu električne energije do smanjenja dobiti na 0. Pa ta preduzeća su javna odnosno svih nas. Oni bi na nama da zarađuju da bi isplaćivali megalomanske plkate svojoj rodbini u adminsitraciji u raznim upravama , agencijama i drugim institucijama. Znači ništa ne tražimo od države, samo nek nam sjaše sa grbače i omogući dolazak inostranih investicija ovdje. Tu će se snalaziti sposobni a ne podobni. Za razliku od situacije danas.
Prikaži sve komentare (317)