Ma to su gluposti, mozes licencirati sta hoces ali ako nemas proizvod i ugodjaj sve ti je dzaba, mogu svi patentirati cevap nije problem, stavis lisku salate u porciju i prijavis kao cevapi sa listom salate, fazon je da recept za cevape nema puno cevabdzinica ni u BiH, te tajne se prenose sa oca na sina, na taj nacin ce cevap ostati najpopularniji u BiH, do sada je 100 kompanija pokusalo napraviti Coca Colu ali niko nije uspio, slicna stvar je sa Podravkinom vegetom. Somun ima pola zasluga sto su cevapi u Sarajevu tako dobri, i ta receptura se prenosi s koljena na koljeno i recept se cuva. Ambijent Bascarsije je nesto posebno, mirisi koji mame sa svake strane, to se nemoze napraviti ni u Beogradu ni u Zagrebu. Usluznost ugostitelja, brzina konobarisanja je takodje na strani Sarajeva. Ima tu niz faktora zbog kojih je cevap Bosanski i drukcije nemoze biti.
Jeo sam cevape u Travniku, mogu reci da ne zaostaju za Sarajevom.
Većina jela od mljevenog mesa su došla na ove prostore sa turskom invazijom. Jela su turska ili čak istočnije od Turske. Pizza i sva tanka pečena tijesta su također došla sa istoka, samo što su dodane nijanse pa je to danas pizza - popularno jelo svugdje u svijetu. Turci su sa svojim osvajanjima donijeli zulum, običaje dobre i loše, pa tako i kuhinju za koju neki danas tvrde da je njihova.
Mosaik
ićevap kompatibilan sa svim iphone i ipad uredjajima. Ako dodirnete jezikom senzore na vasem iphone i ipad uredjajima, oni ce detektovati glad i za vas poruciti desetku u cijelom somunu sa puno luka, ako zelite jogurt uz ćevape samo trebate promuckati vas iphone ili ipod uredjaj i u roku od 10 minuta vasa porcija je spremna za jelo.