Janjeća kapama Sastojci: 850 g mladog janjećeg mesa, 100 g masnoće, 100 g crnog luka, 50 g brašna, 5 g aleve paprike, so, 500 g mladog luka, 1,25 kg špinata, 25 ml kiselog mlijeka Priprema: Crni luk očistite i isijecite na kockice. Prodinstajte ga na malo masnoće. Janjeće meso operite i isijecite na jednake komade, posolite, uvaljajte u brašno, pa ga pecite na polovini masnoće u odvojenoj posudi, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Potom meso i dinstani luk pomiješajte, dodajte alevu papriku i još malo dinstajte. Mladi luk izrezan na krupne komade dodajte mesu. Kada luk omekša, dodajte i očišćeni i dobro oprani špinat. Sve skupa izmiješajte i zalijte vodom ili temeljcem, toliko da pokrije pripremljenu mješavinu (kapamu). Poklopite i nastavite kuhati. Kapama je kuhana kada meso i povrće potpuno omekšaju. Servirajte uz dodatak kiselog mlijeka.
Prikaži sve komentare (209)