Mislim da je ovo dobra stvar ma sta ko pricao o ovome. Porez na placu ce se smanjiti... Porez na topli obrok se uvodi sto nije lose jer oni sa velikim toplim obrokom ce imati i veci porez. Drugo sto da gospoda po pijaci prodaje i zgrce pare ne placajuci porez dok oni koji imaju trgovine i butike moraju da placaju porez i samim time to nije lojalna konkurencija. Najvise boli to sto vise nema rada na neodredjeno pa neka zasto da neki nehljeb dodje u firmu preko stele potpise za stalno i prst u uho i zbog takvih neradnika firme propadaju, a i omladina koja bi radila ne moze do posla. SAMO EUROPSKI ZAKONI I REFORME. Svi bi mi u Europu a necemo njihove zakone i principe.
U novom Zakonu o radu stoji da se uposlenik moze zaposliti na neodredjeno ali isto tako da se moze uvijek na odredjeno za razliku od sad kad ga nakon 2 god na odredjeno moras prijaviti na neodredjeno. Isto tako, kad ti neko neradi, mozes mu lakse dati otkaz za razliku od sadasnjeg stanja, gdje te radnik (neradnik) tuzi i sud ti ga vrati na posao.
Uglavnom Mr. Rhyme slazemo se u tome da je ovo pozitivna stvar. Treba ukloniti neradnike iz firmi i zaposliti omladinu odnosno ljude koji hoce da rade i zarade platu. Protiv ovog se i bore najveci neradnici. Sindikat Rudnika i slicno gdje je vise neradnika i onih po kancelarijama nego u jamama...
Prikaži sve komentare (161)