_"Doc. dr. Nermin Salkić, gastroenterolog iz Tuzle, navodi da bi se trebala podići svijest o preventivnom djelovanju i eventualno uvesti poreze na nezdravu hranu, o čemu se u cijelom svijetu govori."
Opet još jedna glupost o oporezivanju nezdrave hrane? A zašto se uoće dozvoli proizvodnja nezdrave hrane? Propala bi industrija prehrambenih proizvoda ako bi se prestalo proizvoditi. Nastao bi svjetski ekonomski krah.
Slažem se da treba podići prehrambenu svijest i raditi na promjeni loših prehrambenih navika, ali oporezivati nešto što je već 100 puta oporezovano dok je došlo do potrošaća, stvarno je velika glupost od jednog docenta.
Sva industrijska roba je prepuna aditiva i svaki aditiv učini neki poremećaj u organizmu. O tome treba pričati. Treba pričati o industrijskim sokovima prepunim šećera, a djeca ga piju litrima. Uz to unesu raznih otrovnih boja, konzervasa itd.
Logičnije bi bilo docentu da je o tome pričao. recimo o viršlama, paštetama i tankom novčaniku koji kupuje nekvalitet