Rusija nece napasti Tursku. Rado bi oni to uradili da ih ne koci jedna 'sitnica' a to je da je Turska clanica NATO-a. Napad na bilo koju clanicu NATO-a znaci napad na cijeli NATO, a znamo ko je alfa i omega te organizacije : SAD-e. Ameri bi jedva docekali da se obracunaju sa rusima i danas kod njih vlada strah od Rusa, to ih drzi od hladnog rata. I tu je Kina naravno, koja nije bratska zemlja Rusiji, ali u slucaju nekog velikog, globalnog rata sigurno bi prije stali na stranu Rusije,a ne Amerike. Tako da za sada, u narednom periodu nece doci do nekog veliko sukoba. Sta ce biti za tri, pet, deset godina nitko ne zna.
Ovo je turcima bio kontraproduktivan potez. Rusi dovlače svoje naoružanje i naoružavaju i ojačavaju Asada, sad će uništiti proruske Turkmene i druge proturske snage. Najvjerovatnije će pružiti podršku i naoružavati Kurde, koji će praviti velike probleme Turskoj.
I koliko ce jos Turska biti u NATO u sta mislis da tamo neki Spanac Njemac ili Francuz jedva ceka da pocne treci svjetsku koji bi bio i nuklearni radi nekog tamo Erdogana i njegovih hirova,.
Prikaži sve komentare (359)