,,Prisutni su imali priliku gledati cijeli postupak pravljenja cetenije".
A vi stavili jednu sliku.
Nisam nikad cula za ovu poslasticu...i na kraju ne znam ni kako izgleda.
@Rapsodia
Ukratko: ukuhani šećerni sirup,ali gusto da se može razvlačiti,djelimčno upečeno brašno.
Pravi se napolju,poželjno je hladno vrijeme,na stolu se nalazi brašno,od šećera se u početku
napravi jedan krug i potom se razvlači za duplu veličinu i presavije..i sve ide kroz brašno a stalnim
razvlačenjem i presavijanjem se dobijaju fine tanke niti šećera.Jedan stari"slatkiš"koji ni ja nisam nikada probao,"ćetenija",u srbiji za"tahan halvu"kažu"ćeten alva".Za oba specijaliteta baza je šećer
Дијелим мишљење овог скандинавца Магнусона, као шечерна вата. Први пут кад сам пробао нисам знао шта је, и тек након пар година угледам у некој трговини и купим одмах пар паковања. А тешко их је наћи.