Dvije istine se trebaju ovdje navesti; 1. Mlijeko danas se proizvodi na industriski nacin gdje se kravi daju hormoni koji prevare organizam da misli da je krava trudna pa tako proizvodi maksimalne kolicine mlijeka. Takvo opterecenje na kravu i igranje sa hormonima proizvodi raspad ili orusava vime pa se to pocne gnojiti, da bi se to saniralo daju se kravi antibiotici koji to djelimicno regulisu ali zbog sigurnosti cistoce mlijeka kao posljedica navedene idustrijalizacije krave, uvode se mjere
sigurnosti tako zvano homoginacija i pasturizacija sto znaci da se mlijeko podgrijava kako bi se bakterije i gnoj ubile te dobilo mlijeko koje je sigurno za konzumiranje. Ovo mlijeko nije vise mlijeko jer svo zdravi anzimi su unisteni a da ne govorim o hormonima i antibioticima. Jednostavno se moze provjeriti ovo tako sto ostavite mlijeko da se pokvari pa vidite sta se desi. UHT ili industrisko mlijeko se usmrdi (jer je preostala samo masnoca sa svim tim antibioticima i hormonima) dok se
zdravo mlijeko ukiseli i postane kiselo mlijeko sa pojacanim enzimima i nakod cca 7 daya dobije prirodni pencilin koji je itekako zdrav za konzumiranje. Inace su Turci izumili kiselo mlijeko i danas se smatra kao naj zdravija forma balansiranja bio sastava u stomaku jer sastoji veliki broj pro biotika - ono sto se daje djeci kad piju anti-biotike. Vjerujem da je vecina alergija posljedica idustrijalizacije prehrabenih proizvoda i da je rijesenje u tradicionalnim nacinima uzgajanja hrane.
Prikaži sve komentare (39)