@kiki pradedo mi je obozavao maslo.. nije se nahodao planetom ;) aj-uj srce stegnu.. i gotovo.. a dobro.. mozda je to u bolje nego rak u 90oj pa hasta 5-6 mheseci
@<!--
ghee je poseban nacin spravljanja masla....u njemu se nalaze zdravii organizmu potrebni sastojci...
vjerovao ili ne smanjuje kolesterol....
@kiki ja masnoce unosin u maslinovom ulju..u cokoladi..uglavnom..najvise biljnog porijekla.. jer biljke ne proizvode holesterol..dovoljno mi je ono holesterola sto mi organizam proizvede ;)
Maslo vrlo malo.. a margarin vise nikako..
@<!--
margarin niposto..pa na to ni muha ne slijece...:):)
nacin spravljanja ghee-a imas na netu, fol je u dugom i laganom otapanju maslaca, najbolje je nabaviti domaci, pri cemu maslac potpuno dehidrira...prilikom otapanja uklanjas pjenu , a kada se proces zavrsi talog koji otane na dnu serpe je sve ono necisto i nezdravo u maslacu... a ukus ghee-a je men suoer.. u ajurvedi-tradicionalnoj indijskoj medicini staroj par hiljada godina ghee je nezamjenjiva namirnica....:-))
@kiki ma znam da sve se moze naguglat.. ali ljepse je ovako u razgovoru nesto saznati :)
Ma volim i ja maslo..al ga gledam sa opreznoscu ;) Nema ljepseg mirisa..bar meni.. od onog kad maslo preplane u zlatnu boju... joj.. to i miris vanilije.. ustvari jos i topljeni sir.. mljaccc :)))
@<!--
pa jeste svakako da je ljepse :))
ukoliko budes radio ghee ipak otidji na net i nadji tacnu proskripciju...potrajati ce malo, ali neces zazaliti, siguna sam...:)))
@kiki, brkaš maslo i maslac. Maslac je puter, a maslo je ohlađena dekantirana mliječna masnoća iz koje se zagrijavanjem izdvojio mliječni protein i dobar dio kisika, tj, ono što se u Indiji i engleskim govornim zemljama naziva ghee.
@sezam.susam
koliko mi je poznato ghee se dobiva iz maslaca tj. putra otapanjem na laganoj vatri kak sam gore i opisala..napravila sam ga kilograme...to što si ti rekao rekla sam i ja....