Ja sam uvije zato da se kazne ovi ugostitelji sto ne prijavljuju radnike i daju im mizerne dnevnice od 15 KM. Ako se u Njemackoj kaficu, baru restoranu isplati placati radniku satnicu od 8,5 EUR a pritom imati iste nase cijene samo u EUR, (znaci sve je u najgorem slucaju duplo skuplje) i jos uz to placati Njemacke poreze koje ce porezna u Njemackoj uvijek naplatit, dovoljno je sabrati 2 i 2 i skontat koliko ti ugostitelji na ledjima radnika uzimaju!!!
Njemačka ti je poznata po radnicima na crno. U neprijavljenim radnicima prednjače gastarbajteri iz Turske i sa Balkana.
@sezam.susam Ja sam radio kao student u jednom kaficu u njemackoj, sve mi je bilo normalno placeno i bio sam prijavljen jer se iskreno nisam se htio igrati sa boravisnom dozvolom pa radit na crno. A iskreno nisam nigdje naso neki posao na crno niti dobio ikakvu ponudu, a trazio sam za rodjaka kad je bio u posjeti, da radi sta na bausteli. Ako nemas nekoga ko je nas i drzi neku baufirmu tesko da ces naci sta na crno, a i tad je pitanje hocel te jer su kazne drasticne za rad na crno.
Prikaži sve komentare (28)