niti jedna studija, nezavisna ili neka druga, nije dokazala štetnost GMO hrane po ljudski organizam. Naprotiv, modificiranjem, GMO proizvodi su hranjiviji, lakše se čuvaju, treba ih manje treitrati hemikalijama itd. nego njihovi "organski" prethodnici.
@_xy_ da bas, eto se ne prskaju, pa da bi uspjela biljka koja je GMO uopste treba ti jedno 10 hemikalija koje dodju uz nju, pa uzmi domaci paradajz iz svoje baste, neko sjeme koje nije GMO i ako ga nisi prskao osim onim standardnim kao modrom galicom, i uzmi onaj iz prodavnice kad mu nije sezona, pa uporedi, GMO nit ima okusa nit mirisa a isto plastika.
nedavno su francuski naučnici utvrdili da korišćenje GMO hrane dovodi do degeneracije potomstva od treće generacije...ali to je manje važno, pošto se ne radi samo o "štetnosti GMO za ljudsku ishranu". štete su mnogo veće - pesticidi koji se koriste u GMO tehnologiji su daleko najopasniji i najjači ikada korišćeni, pa i sami plodovi imaju u sebi velike količine ovih hemijskih supstanci.
Prikaži sve komentare (57)