Jednu stvar ne dopušta
27

Eva Mendes otkrila da pri odgoju djece s Ryanom Goslingom prati pomalo ekstremno pravilo

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Eva Mendes koja s kolegom Ryanom Goslingom ima dvije kćerke Esmeraldu (10) i Amadu (8) govorila je o svom načinu odgoja djevojčica i kućnim pravilima u intervjuu za Sunday Times.

Mendes je otkrila da svojoj djeci, koja se školuju kod kuće, ne dozvoljava korištenje pametnih telefona ili društvenih mreža.

"Objavljivati svoje dijete na internetu i biti kao: 'O, pretraži nešto', za mene je isto kao da joj kažem: 'Samo idi niz ulicu usred noći. Bit ćeš dobro'", rekla je.

Priznala je kako je svjesna da to zvuči ekstremno, ali da tako misli.

Mendes je također ispričala kako ona i njen partner pokušavaju osvijestiti svoju djecu o njihovom privilegovanom načinu života, u poređenju s većinom ljudi na svijetu, pričajući im o tome kako su odrasli s malo novca.

"Objašnjavam im šta nisam imala, šta Ryan nije imao kad je bio mali, koliko smo teško morali da radimo, u mračnim danima kad smo preživljavali od plate do plate, i ovo i ono, ali oni nikada neće zaista znati osim ako to ne iskuse", pojasnila je.

Nakon što je prošla kroz napade anksioznosti u svom životu, Mendes kaže kako pokušava uliti samopoštovanje u njihove živote dajući im zadatke koje treba obavljati po kući kako bi izgradile samopouzdanje.