Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta kaze netreba odma voditi djete dr To je Samo temperatura A onda kaze ne davati nikakve liljekove bez dr. 😀😀
Dovedes doktoru, kaze sto ste dovodili odmah, sto niste skidali temperaturu...
...ima i onih koji će djetetu dati sredstvo za snižavanje temperature bez prethodne konzultacije s pedijatrom.... A koji roditelj ne daje sredstvo za snizavanje temperature prije nego se konsultije sa pedijatrom???
Greske se ne rade, greske se cine.
Kojem pedijatru da ih vodimo? Ovim našim nesposobnim koji su djteteu davi antibitik govorili nije mu ništa viroza i djete nakon 6 dana završilo na hitnoj hospitalizaciji te mogućnosti operacije. Fuj!!!!!
Ne ..treba odmah otici kod nadrndanog kvazi-pedijatra, stajati prethodno u cekaoni tri sata izlozen stotini nejasnih oboljenja, da bi sve zavrsilo sa pet-sest konfekcijskih i reklamnih lijekova vrijednosti ukupno jedno 100-120maraka...a kad to dijete pregura onda treba zdravo dijete u istu tu cekaonu da dobije opravdanje za vrtic, skolu i sl.
ma haj bice jos finala, samo je pitanje koja ce tebe naslijediti
E cuj, malo moje nije nam se dalo
Izbjegavate voltaren kako god znate!!! Ako paracetamol ne može spustit temperaturu obavezno djete odvedite pedijatru. Ibubrufen je dobar ali nakon preporuke ljekara.
Nista ovdje nije receno dragi “novinari”. Bebe sa temp preko 38.5 vodite odmah kod dr/hitnu. Najvjerovatnije nije nista, ali bolje biti safe tahan sorry.
Do 38,5 uopće ne treba rušiti temperaturu ako dijete nije klonulo, a kad bi svako dijete s tom temperaturom moralo ići pedijatru, ambulante bi trebale biti veličine sportske dvorane
Procitaj opet, BEBE!! Nije isto kada dijete od 1+ god ima 38.5+ i beba. Kod beba tako visoka temp je mahom bakterijska infekcija i u jako kratkom periodu moze skociti na 40+ zato i kazem da nista nije RECENO!
Alkohol se apsorbira kroz kozu i moze doci do trovanja, jedino pripravci u zadnje 3 godine koji su se ubacivali agresivnim putem kroz kozu i direktno u krv su sveta vodica i ne dovode do trovanja...
Nosit bebu doktoru za svaku sitnicu je uredu koliko i nije uredu. Mozda je dobro nekad nazvati majku, nanu, baku, svekrvu i prvo pitati šta su radile žene koje su odgojile djecu već.