Nisu gubile nadu
111

Nikad nije kasno: Ova slavne dame prvi put su postale majke nakon 40. godine

D. J.
Foto: EPa-EFE
Foto: EPa-EFE
Dok se neke žene što prije žele ostvariti kroz obitelj, brak i djecu, druge svoju listu prioriteta poslože na drugačiji način pa se na taj veliki korak odluče u nešto zrelijim godinama. Sve veći broj žena odlučuje imati djecu kasnije u životu.

Neke žene najprije se fokusiraju na izgradnju karijere i osiguravanje financijske stabilnosti prije nego što imaju djecu, dok druge nisu pronašle pravu osobu za osnivanje obitelji pa to odlučuju napraviti same oplodnjom in vitro.

Ovo su samo neke od slavnih dama koje su postale majke u četrdesetima i pedesetima.

Cameron Diaz

Kasno majčinstvo ima impresivne prednosti, a Cameron Diaz je idealan primjer za to. Njezina priča mogla bi promijeniti mišljenje ljudi koji su sumnjičavi prema trudnoći nakon 40. U decembru 2019., slavna glumica i njezin suprug Benji Madden postali su roditelji. Vijest je eksplodirala na internetu i postala popularna tema razgovora o kasnom majčinstvu. Diaz je dala nadu ženama koje su odustale od pokušaja da dobiju dijete.

Iako glumica nastoji zadržati za sebe kako je ostala u drugom stanju, bliski prijatelji otkrili su da je par pokušavao zatrudnjeti par godina prije nego što su dobili kćerkicu imena Raddix. Diaz je priznala da joj je vrijeme koje provodi s kćeri kao da je u raju.

Hilary Swank

Oscarovka Hilary Swank u 49. godin rodila je blizance u aprilu prošle godine. Swank je prvi put otkrila da je trudna u emisiji " Good Morning America" u oktobru 2022., rekavši: "Bit ću majka - i to ne samo jedne, već dvije bebe".

Swank je 2015. upoznala Philipa Schneidera. Zaprosio ju je godinu dana kasnije, a 2018. vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u Kaliforniji.

Nicole Kidman

Kada je imala samo 24 godine Nicole Kidman doživjela je spontani pobačaj dok je bila u braku s Tomom Cruiseom. Nakon toga par se odlučio na posvajanje te su postali roditelji dječaka i djevojčice.

Međutim, 2008. godine glumica je rodila svoju prvu biološku kćerku u dobi od 40 godina. Iako joj je bilo rečeno da šanse za začeće iznose samo 2 posto, ona je dobila dijete sa suprugom Keithom Urbanom. Par je drugu kćer dobio pomoću surogat-majke.

Janet Jackson

Popularna pjevačica Janet Jackson rodila je sinčića Eissa Al Mana s navršenih 50 godina. Tada je odlučila da će se odmoriti od turneja i u potpunosti posvetiti obitelji te majčinstvu, a nekoliko mjeseci prije poroda čak je i pozirala za časopis People s trudničkim trbuhom.

''Blagoslov je što sam uopće uspjela zatrudnjeti i sretna sam što ću se napokon posvetiti majčinstvu. Oduvijek sam sanjala o tome da budem majka, a sada će se to i dogoditi'', rekla je tom prilikom Jackson.

Monica Bellucci

Monica Bellucci prvu je kćerku Devu dobila u 40. godini, a pet godina kasnije na svijet je stigla i Leoni. Monica kaže kako se nikad nije pokajala što je tada dobila djecu i da nigdje nije zaksnila.

"Činjenica da sam ih kasno rodila dala mi je slobodu da snimam jedan film godišnje, a ostatak vremena mogu provesti s njima, pripremiti im doručak, otpratiti ih u školu, večerati s njima. Ako želim ili trebam izaći, odem, no, cure vole kada sam kod kuće", kazala je u jednom od intervjua.

Eva Mendes

Glumica Eva Mendes otkrila je kako nikad nije razmišljala o tome da postane majka, što se promijenilo kad je upoznala Ryana Goslinga. Par je dobio prvu kćerkicu esmeraldu kad je lijepa glumica imala 40 godina, a Amandu je rodila u 42. godini života.

Halle Berry

Poznata glumica i oskarovka Halle Berry imala je 41 godinu kada je sa sada već bivšim partnerom Gabrielom Aubryjem dobila svoje prvo dijete, kćer Nahlu. Kasnije je rodila i drugo dijete, sina Macea, u dobi od 47 godina, a za medije je izjavila kako je čekala da se u njezinom životu poslože posao i karijera kako bi se u potpunosti mogla posvetiti majčinstvu.