Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hamza je ime koje djeci daju vec dobre dvije decenije sto se tice muskih. Jedno vrijeme sto se tice zenske djece preovladavalo je ime Sara i Adna. Imam par kolegica na poslu svaka druga dala djetetu ime Adna ili Sara. Onda Mak isto tako jedno vrijeme. Sada je furka Davud i Kan npr. Po meni gube se bosanska imena kod djece mada svako ima svoje.
@Freddy A koja su to bosanska imena? Navedi primjer.
@sara je srpsko ime a ovi davudi ahmedi su arapska gdje su nestala bosanska imena mujo hatidza hasan himzo
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Neka svako daje djeci ime koje hoce ali treba i dobro razmisliti o tome jer jednim glupim potezom mozes obiljeziti dijete za citav zivot kroz odrastanje i skolu pogotovo jer djeca su nemilosrdna. Ja sam zelio cerkici da dam ime Soraja jer mi se svidja ali znam kako ga muski lako izvrnu i sta slijedi i onda sam odustao i dao drugo ime. Treba paziti na te stvari. Isto tako ne volim starinska imena jer znam da ih ostala djeca zadirkuju samo roditelji vecinom ne razmisljaju o tim stvarima.
Konačno da su prevaziđeni Jamezdin, Brusli, Žanklod i ostali
kaze multinacionalnohehehe
Hamza :-)))))))))))))))))))))Ali
čkaselja
Takvu vi Bosnu želite, samo vašu sa vašom djecom i vašim imenima. Srbi i Hrvati nisu bitni vama.
Jojj, Hamza
A slatke su to muke, za koje se ime odlučiti... Meni se sa ovog spiska sviđa samo Sara i donekle, Hana
Ovo Davud sam uvijek mislio da je stamparska greska umjesto David...
niko vise nece, da mu se dijete se zove saban
Hamza je neuništivo ime i nakon 50 godina a recimo u mojoj generaciji je emir bilo najcesce ime sad nije u prvih 10 a mozda ni 20 imena ne svidjaju mi se ova zenska imena koja ne zavrsavaju na slovo A
Ovo je samo gdje žive muslimani u 27% BiH? A što je sa ostatkom BiH od 73% gdje žive Srbi i Hrvati?
Ovo su sve samo ne Bosanska imena..
Raden Ljuban i Rok za muške Anna Danijela i Belma zene
Sve je dobro dok ne počnu izmisljati imena, ili praviti neke kombinacije imena.