Upriličen "Porodični dan"
0

Uz dječiju igru i zabavu završena ovogodišnja manifestacija "Novogradski dani 2024"

N. O.
Jučer je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" upriličen "Porodični dan", interaktivna zabava za djecu i roditelje sa mnoštvom aktivnosti i sadržaja, čime je završen program 26. manifestacije "Novogradski dani 2024".

Veliki broj porodica uživao je u igrama, plesu i pjesmi, a zabavu je dodatno obogatio veseli čas sa Kiketom i nastup plesnog kluba Bolero.

Općina Novi Grad Sarajevo već nekoliko godina organizuje "Porodični dan", za najmlađe sugrađane koji imaju priliku da uživaju u bogatim sadržajima i zabavi. Osim igre i plesa, djeca su imala priliku da učestvuju u kreativnim radionicama i sportskim aktivnostima.

Mevludin Maličević bio je jedan od posjetitelja koji je došao sa svojom porodicom kako bi uživali u sunčanoj nedjelji i brojnim aktivnostima.

"Ovdje sam danas sa porodicom, sa sinom Mirzom, i došli smo da uživamo u svemu ovome što je danas ponuđeno maloj raji, ali i nama roditeljima. Ovo je jako značajan događaj za djecu, da od malih nogu nauče značaj okupljanja, druženja, socijalizacije, da vide umjetnički karakter, da razvijaju svoje motoričke sposobnosti kroz igru i ples", kazao je Mevludin.

Majda Šehić je sa suprugom i kćerkom uživala u kreativnom kutku gdje su imali priliku da zajedno crtaju i boje u prirodnom okruženju Centra "Safet Zajko".

"Ja mislim da su ovakvi događaji potrebni, pogotovo porodicama, zato što djeca danas trebaju što više da se druže, zabavljaju i upoznaju. Ovo je super način da se djeca upoznaju sa novim aktivnostima i sadržajima, da uživaju sa drugom djecom, ali i sa roditeljima", izjavila je Majda.

Djevojčica Farah Omeragić također je uživala u zabavi i igri sa svojom porodicom, a najviše joj se dopao face painting i kreativni kutak.

"Danas sam ovdje da se igram i najviše mi se sviđa face painting i pravljenje nakita. Puno mi se sviđa ovdje u Centru 'Safet Zajko'", rekla je Farah.

U okviru programa djeca su uživala i u face paintingu, kutku za igru sa kinetičkim pijeskom, infinity borbi sa specijalnim mačevima za dječake, te u druženju sa maskotama Spidermana i Marshalla iz Paw Patrola.

Posebno zanimanje mališana izazvalo je takmičenje u šutiranju na gol, gdje su djeca imala priliku da pokažu svoje vještine u postizanju pogodaka. Najuspješniji strijelci, koji su uspjeli postići 50 golova, osvojili su smart ball, loptu koja sama broji udarce. Djeca su imala priliku uživati i u go-cart areni, umjetničkom kutku za pravljenje nakita od perlica i slikanju u ateljeu. Bazen sa lopticama je bio još jedna od atrakcija, gdje je animatorica sakrila nekoliko loptica sa nagradama koje su djeca tražila, dok su bebe uživale u igri sa lopticama.

U okviru tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2024" održani su raznovrsni kulturno-zabavni, edukativni i sportski sadržaji namijenjeni široj publici, koji su realizovani u organizaciji Općine Novi Grad Sarajevo, a ovogodišnji program manifestacije "Novogradski dani" završen je uz "Porodični dan", dječiju igru, smijeh i zabavu.