28. septembra
33

Ferrari, Maserati i fine dining: Provedite subotu prepunu elegancije u hotelu Termag

Rezervišite posljednju subotu u mjesecu za nešto drugačije
Rezervišite posljednju subotu u mjesecu za nešto drugačije
Septembar se polako bliži kraju, a svi znamo da to znači i dolazak hladnijeg perioda godine. Međutim, ako ste u potrazi za nečim drugačijim i uzbudljivim, onda ne smijete propustiti događaj krajem sedmice u hotelu Termag, koji spaja sve što volimo - umjetnost, luksuzne automobile i vrhunsku hranu.

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini ove sedmice, od 23. do 28. septembra, održava se TermagART festival, događaj najavljen kao mjesto okupljanja vrsnih umjetnika i pozitivne energije uz brojne prateće sadržaje.

Iako će svaki dan festivala donijeti nešto novo za istinske ljubitelje umjetnosti, od predavanja do predstava i izložbi, prava poslastica bit će posljednju večer festivala, u subotu (28. septembra), koja će udovoljiti i očekivanjima strastvenih ljubitelja brzine, ali i gurmana - sve u jednom.

Ova večer nije samo još jedan događaj u kalendaru, a naročito jer će prisutni u hotelu Termag moći uživati u raznolikim sadržajima.

Program počinje u 19 sati, gdje će ljubitelji brzine i automobila moći upoznati Ferrari i Maserati vozila Adriatic Ferrari&Maserati kluba. Gosti će moći isprobati i fotografisati se s limenim ljubimcima, koji su sinonim za stil i snagu, a ujedno saznati i više o njihovim performansama.

Nakon toga, večer će se nastaviti nevjerovatnim gurmanskim iskustvom, kroz večeru od šest slijedova koju će za prisutne pripremiti šef kuhinje hotela Termag. Osim bogatog jelovnika, uz svaki slijed bit će uključeno vino iz vinarije Podrumi Vukoje 1982, što je garancija da vas čeka rapsodija okusa i mirisa. Inače, cijena kotizacije za večeru je 130 KM po osobi.

Kulinarska čarolija biti će savršena uvertira za ostatak programa, a posjetitelji će tokom nje imati priliku da se dive umjetničkim djelima nastalim tokom TermagART festivala.

Umjetnici koji će se predstaviti na festivalu su Naod Zorić, Amer Hadžić, Damjan Kovačević Sara Nikolić, Danka Dimitrijević, Veljko Valjarević, Jelena Prokopović, Petar Sibinović te Marko Kusmuk, koji je ujedno art director festivala.

Šlag na tortu biti će promocija knjige "Serenity in Croatia", svjetski priznatog umjetnika Zvonimira Mihanovića, koja će uz dašak sofisticiranosti zaključiti posljednju subotu u mjesecu.

Osim što može biti savršen način da se opustite i odlutate od uobičajene svakodnevnice, ova večer prepuna iznenađenja može biti i savršen poklon za nekoga posebnog.

Naravno, ne treba zaboraviti ni samu lokaciju. Jahorina je kroz godine postala jedna od omiljenih destinacija za ljubitelje prirode i čistog zraka u kombinaciji sa sadržajima. Dok se zimi pretvara u snježni raj, u toplijem periodu godine pruža osvježavajući bijeg od gradske vreve.

Zato, ako nemate planove za ovaj vikend, sada znamo kako to možete promijeniti. Malo luksuza, vrhunska hrana, umjetnost i brzina - vaša su prilika za uživanje. Spakujte se, rezervišite svoje mjesto na mail [email protected] ili broj telefona 057 270 422 i neka vikend na Jahorini bude iskustvo za pamćenje. Broj mjesta je ograničen.