Vodi računa o svemu
104

Tom Cruise je i u 62. godini u najboljoj formi: Šta sadrži njegov jelovnik

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tom Cruise važi za jednog od najzgodnijh glumaca, a svoj izgled u 62. godini održava posebnim režimom ishrane i redovnim vježbanjem.

U teretanu ide svakog jutra. Ne konzumira alkohol. Umjesto tri velika obroka dnevno jede 15 malih užina. Ova odluka bolje odgovara njegovom ubrzanom načinu života. Ne konzumira čips niti druge grickalice, a jede velike količine voća.

Glumac konzumira samo 1.200 kalorija dnevno kao dio plana ishrane koji je osmislio David Beckham. Izbjegavajući prerađenu hranu i ugljikohidrate, Tom preferira jela s roštilja i hranu pripremljenu na niskoj temperaturi, koju za njega priprema njegov lični kuhar.

Namirnice skuhane na ovaj način zadržavaju sva svoja korisna svojstva i dobro utječu na zdravlje. Tom često jede losos, tamnu čokoladu, borovnice, đumbir, cveklu, brokule, paradajz i špinat. Često konzumira i maslinovo ulje.

Namirnicama bogatim antioksidansima, poput voća, orašastih plodova i povrća dopunjava svoju ishranu.

Odlučio se za makrobiotičku ishranu, što znači da su sve namirnice organski uzgojene. S obzirom na to da Tom itekako vodi računa o svom izgledu i kvaliteti hrane koju konzumira, svog ličnog kuhara vodi sa sobom kada putuje.