Bez stresa u kuhinji: Otkrijte nove Quick & Easy mješavine začina i besplatnu knjižicu recepata
Bez stresa i dugotrajnih priprema, uz Quick & Easy vaša jela će postati prave delicije, a dom će mirisati na domaća i svježa jela kojima niko neće moći odoljeti – a sve u samo pola sata.
Odmah osmislite agendu za naredne dane, jer ćete imati slobodnog vremena na pretek. Ne morate se stresirati oko toga koje jelo bi danas moglo biti na repertoaru, a da je pritom ukusno i zdravo i da svi ukućani budu zadovoljni. Tu je Kotányi besplatna knjižica recepata koja će biti vaš spas kada ostanete bez ideja.
Knjižica recepata nudi raznovrsna jela sa Quick & Easy mješavinama začina za grill, ćevapčiće, krompir, variva, povrće, svinjetinu, kotlete i piletinu. Jednostavno preuzmite svog magičnog Kotányi pomagača i neka vaša kuhinja postane vaša stress free zona.
Za vas smo izdvojili tri provjerena jela čija priprema će trajati 30 minuta sa Quick & Easy mješavinama začina koje su inače bez aditiva i bez konzervansa. Pomoći će vam da konačno više uživate u opuštenoj porodičnoj atmosferi uz fine obroke.
RECEPT: Brzo varivo od graha
Sastojci za osam porcija
- 2 l vode
- 1 žlica ulja
- 1 konzerva (400 g) crvenog graha
- 300 g krompira
- 1 mrkva
- 200 g štapića celera
- 2 žlice koncentrata paradajza
- 1 vrećica Kotányi Quick & Easy mješavine začina za VARIVO
- 50 g baby špinata
- parmezan za posluživanje
Priprema
-
Krompir ogulite i narežite na 1x1 cm kockice. Ogulite mrkvu te ju narežite kao i celer na kolutiće širine 0,5 cm. Operite špinat i narezano povrće.
-
Zagrijte ulje u većem loncu i dodajte krompir, mrkvu i celer. Pržite povrće tri minute, dodajte koncentrat paradajza i Kotányi Quick & Easy mješavinu začina za varivo te pržite još dvije minute.
-
Ulijte dva litra kipuće vode i kuhajte 15 minuta. Ocijedite konzervu graha i dodajte u povrće, te nastavite kuhati još 10 minuta. Maknite varivo s vatre, dodajte špinat i promiješajte.
-
Poslužite uz naribani parmezan i tostirani hljeb.
RECEPT: Piletina s porilukom i gljivama
Sastojci za četiri porcije
- 600 g otkoštenog zabatka
- 1 poriluk
- 250 ml povrtnog temeljca
- 250 g šampinjona
- 1/4 vrećice Kotányi Quick & Easy mješavine začina za PILETINU
- 2 žlice maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 1/4 žličice Kotányi šarenog papra
- 100 ml bijelog suhog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 400 g tjestenine po izboru (spaghetti, tagliatelle, fettuccine, linguine)
Priprema
-
Zakuhajte posoljenu vodu u većem loncu. Otkošteni pileći zabatak začinite Kotányi Quick & Easy mješavinom začina za piletinu. Na srednje jakoj vatri zagrijte veću tavu, dodajte maslinovo ulje i meso. Pecite piletinu četiri minute sa svake strane uz povremeno okretanje.
-
U međuvremenu nasjeckajte poriluk na tanke kolutiće te ih operite i ocijedite. Gljive nježno prebrišite papirnatim ubrusom i nasjeckajte na ploške.
-
Gotovo meso izvadite na tanjir i pokrijte folijom. U istu tavu u kojoj ste pekli meso dodajte maslac, poriluk i gljive te pirjajte pet minuta uz povremeno miješanje.
-
U tavu s porilukom i gljivama dodajte vino i začinite paprom te nastavite pirjati još dvije minute. Ulijte temeljac, vratite piletinu sa svim sokovima koje je pustila i kuhajte osam minuta povremeno okrećući piletinu.
-
U vodu koju ste zakuhali dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Kuhanu tjesteninu ocijedite i prebacite u zdjelu za serviranje.
-
U tavu s piletinom ulijte vrhnje za kuhanje te kuhajte još tri minute. Poslužite uz kuhanu tjesteninu i salatu po želji.
RECEPT: Kremasta palenta s pečenim povrćem, narom i feta sirom
Sastojci za četiri porcije
Za palentu:
- 800 ml vode
- 1/2 žličice Kotányi morske soli
- 150 g palente
- 50 g maslaca
- 100 g krem sira
Za pečeno povrće:
- 300 g brokule
- 300 g cvjetače
- 400 g batata
- 1/2 vrećice Kotányi Quick & Easy mješavine začina za POVRĆE
- 70 ml maslinovog ulja
Dodatno:
- 1/2 nara
- 100 g feta sira
Priprema
-
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Brokulu i cvjetaču operite i natrgajte na cvjetiće veličine 3 cm. Batat ogulite i narežite na kocke veličine 3x3 cm.
-
Prebacite povrće u zdjelu, prelijte maslinovim uljem i začinite Kotányi Quick & Easy mješavinom začina za povrće te dobro promiješajte.
-
Prebacite povrće na lim za pečenje i stavite u pećnicu. Pecite 10 minuta, promiješajte i nastavite peći još 10 minuta.
-
Dok se povrće peče pripremite palentu. Zakuhajte vodu, dodajte sol i smanjite vatru. Dodajte palentu u vodu, pojačajte vatru na srednje jaku i kuhajte pet minuta uz neprestano miješanje. Maknite s vatre, dodajte maslac i krem sir, promiješajte dok se ne sjedini i podijelite na četiri tanjira.
-
Pečeno povrće rasporedite na tanjire s palentom, posipajte narom i feta sirom te poslužite.
Ostale besplatne recepte za jela gotova u svega 30 minuta preuzmite na linku.