Voćno i sočno
44

Čokoladna torta s bananama odličan je recept za sve slatkoljupce

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Banane su voće koje malo koja osoba ne voli. U kombinaciji s čokoladom daju intenzivan i bogat ukus koji će zadovoljiti nepce okorjelih slatkoljubaca. Recept koji vam donosimo priprema se brzo i lako, a osim toga torta je idealna u ovim vrelim ljetnim danima.

Sastojci koji su potrebni za pripremu torte su:

Kora:

3 jaja pola šoljice šećera pola šoljice brašna prašak za pecivo dvije kašike ulja tri kašike vrele vode 2 kašike kakaa malo čokoladnog mlijeka

Fil:

litar mlijeka 3 kašike brašna 4 kašike šećera 3 pudinga od čokolade 200 mililitara slatkog vrhnja
kilogram banana 2 šlag kreme od čokolade

Priprema:

Jaja umutite s šećerom dok ne udvostručite njihovu masu. Potom dodajte brašno, kako, ulje, vodu, kakao i promješajte kašikom. Stavite u kalup za tortu i pecite 20 minuta na temperaturu od 150 stepeni.

Dok se kora peče pripremite fil. Osamsto mililitara mlijeka stavite da provri, a 200 mililitara mlijeka promiješate s tri pudinga, tri kašike brašna i četiri kašike šećera. Kada mlijeko provri sjedinite ove dvije smjese kao dakda kuhate puding.

Kada je puding skuhan ostavite ga da se ohladi. U drugu posudu umutite slatko vrhnje, a potom dodajte ohlađeni puding i sve umiksajte.

Koru prelijte ugrijanim čokoladnim mlijekom. Poredajte banane (koje ste prije toga poprskali limunovim sokom). Preko stavite fil. Na fil stavite dvije umućene šlag kreme od čokolade. Ostavite u frižideru dva do tri sata.